Friday, 10 October 2014

Homemade Granola

Salam...

Meh sini sue sharekan menu sihat untuk dijadikan snek...

Untuk makluman, kita yang nk kurus ni kena makan 5-6 kali sehari tau..untungkan...

Ok...jadual permakanan Sue iaitu :

5am - mkn oat atau roti sekeping

8am - kopi o kosong dgn sekeping kueh

10am - snek buah, biskut

1pm - lunch nasi segengam,sayur n lauk

4.30 - snek

7 pm - 8 pm - light dinner seperti roti, wrap, sup atau esp soy protein ( bergantung jika nak workout malam tu)

Best kann..

ok snek ni jangan la pulak hentam coklat kan..

Ni resepi granola :
- Oat
- Dark Choc chip
- kismis
- Madu
- Kekacang seperti biji matahari, biji labu

gaulkan sebati dan bakar lebih kurang 10 min suhu 150 darjah

Sukatan ikut pada anda nak banyak mana..

Selamat mencuba

Monday, 6 October 2014

Nyahkan Kolestrol Anda!

Assalam...

Amacam uols semua..kekenyangan makan daging korban ke...amboi-amboi....makan tak hinggat yer.... Jangan main bedal je tau..nanti tinggi lak kolestrol....Jangan lupa makan omega guard ye . Phytocol pun ok untuk nyahkan kolestrol....

Saya bila berada dalam minggu bersama keluarga JK1M, saya memang menjaga permakanan...penipu la saya tak sentuh lemang dan rendang.... kita kan raya 2 kali sahaja...saya makan..semalam nasi lemak..lemang..ketupat...rendang...sup tulang..nikmat kan dapat makan..rugi siapa yang diet...

Emm tapi, nak makan pun kene pandai..cara pengambilan saya hanya sekadar merasa dan menjaga hati tuan rumah...ada paham??? makan la sedikit..bukannya melantak... selagi anda makan dalam kalori anda sehari..

Kalau anda rasa terlebih kalori, haa pergi la jogging 10 pusingan..heheheh...

Saya bukan kata untuk menyekat untuk makan..tetapi...sekatlan keinginan yang melampau untuk menyeru penyakit-penyakit yang bakal hinggap dalam badan kita...

Saya bukan la menyertai JK1M ni untuk kurus semata...saya nak kurus, sihat,cergas dan saya mahu bila dah tua nanti kadar metabolisma saya masih tinggi , boleh???? hehhe..

Seminat nutrition bersama Kevin Zahri haritu, beliau ada cakap..supplement itu pun ok..tak salah..ia membantu..kalau nak makan ikan salmon yang tinggi DHA..ok..beli la seekor kan.. tapi larat ke...so macam-macam supplement yang ada khasnya untuk kolestrol...

Bagi saya, kami satu keluarga mengambil Omega Guard...bukan baik untuk kita malah untuk anak-anak...supaya mereka pandai dan pemikiran yang cerdas..dengan izinNya...

Jika anda ingin mengetahui tips2 kesihatan, tips permakanan dan senaman dan juga supplement Shaklee, anda boleh hubungi saya di talian 016 9622653.. Saya akan berkongsi dengan anda insyaAllah..

#jomkurus#jk1m#shakleeEffect#shakleeSeremban

ESP promosi Lagi!!

Salam semua...

Berita gumbira bagi peminat tegar ESP soy protein ni..Bulan ni Shaklee membuat promosi ESP beli 6 percuma 1..

Wow!!! Dulu tak silap setahun sekali jek....pastu Mealshake pun still promo beli 3 percuma 1...

Mak ayah sihat , anak-anak pun sihat...

Saya menyertai Jom Kurus 1 Malaysia ni nak habaq, pas senam uols akan rasa sengal2 otot...sakit kaki la kan...rasa tu menunjukkan senaman anda tu efektif...so cara saya nak baiki semula otot-otot maka saya perlukan protein...

Jadi, saya akan minum ESP soy protein...malah saya akan lebih bertenaga ok! kerana saya bersenam lebih kurang 5 kali seminggu...saya memang perlukan tenaga yang mencukupi.... Alhamdulillah....

Resepi yang saya selalu buat ketika minum ESP soy protein ni, saya akan campurkan satu scop esp, beberapa biji strawberry yang telah dibekukan dan secawan susu rendah lemak...blend kan...sangatttttt sedap ok...

Bukan itu sahaja...saya taburkan sedikit chia seed...banyak kelebihan chia seed ini...salah satunya...ia menyerap air...mengandungi omega..baik untuk tulang...

Jom, rebut peluang untuk dapatkan esp soy protein promosi beli 6 percuma 1 dan mealshake beli 3 percuma 1.

Hubungi saya 016 9622653

Boleh dapatkan di sekitar Seremban, Paroi, Negeri Sembilan, Sikamat, Seremban 2, Paroi, Senawang dan sekitarnya..

Pos di seluruh Malaysia..

#ShakleeEffect#ShakleeSeremban#Slimfitn9#Jomkurus#JK1M

Saturday, 4 October 2014

Sukan dodgeball

Assalam...

Apa itu dodgeball???  Dulu saya sentiasa mengikuti laman web Kevin Zahri..pastu tengok depa duk main permainan Dodgeball..apa tu??

Sukan dodgeball ni permainan ala-ala bola beracun...teringat la saya zaman hingusan dulu..duk main tengah panas kan...

Sukan ni boleh dikategorikan sukan berbentuk kardio..kerana kita berlari duk takut kena baling dek bola...

Minggu kedua, unofficially pada hari Malaysia, awal pagi kami dah berada di City Park Seremban 2..Lebih kurang 50 orang yang hadir kerana samangat yang sama..

Pada mulanya, coach shah suruh kami light jog dalam masa yang sama ada circuit training..Fuhhh sangat berbaloi...dulu nak lari ni kalo setakat sorang penat sikit dah berenti...sekarang bila kita ada push factor, kita akan bersama-sama dengan rakan untuk habiskan satu pusingan dimana dianggarkan 2.5km..

Kemudian bermulalah permainan Dodgeball. Yang lainya permainan ini, siapa yang kalah akan didenda...Haaa denda jumpinh jack, burpees 10-20 kali!!!!

Tetapi memang pada hari itu sahaja dapat membakar 850kcal..

Korang tak teruja ke?

Jom kita ubah cara hidup kita le arah lebih sihat...

Friday, 3 October 2014

Manisnya Sebuah Kejayaan

Assalam...

Di pagi hari yang mulia ini penghulu segala hari dan juga tinggal beberapa jam sahaja untuk wukuf di Arafah... Salah satu hari yang mustajab untuk berdoa...

Ya Allah Maha Suci...Limpahkanlah kesejahteraan untuk hamba-hambaMu..kurniakanlah RahmatMu..dan Engkau lindungilah kami dari azabMu..

Kenangan...

Manis atau pahit masih tetap menjadi sebuah kenangan buat seseorang..namum yang manis itu akan memberi kebahagian kepada setiap insan..Namun kenangan yang pahit akan menjadikan ia suatu pengalaman yang mengajar erti kehidupan...

Kerana setiap yang kita lalui Dia yang Maha mengetahui...

Jika kita inginkan kebahagian..usahalah untuk mengecapinya...

Berdoalah kepadaNya...kerana Dia Maha Mendengar...

Salam Jumaat dan Salam AidilAdha...

#jomkurus#jk1m#shakleeeffect#shakleeseremban

Tuesday, 30 September 2014

Minggu Pertama Jom Kurus

Assalam...

Pada minggu pertama, aktiviti yang coach Shah ajarkan kepada kami ialah bagaimana nak kira kalori.

Sebelum ni kita duk bedal je makan..contohnya makan cekodok 2 ketul..nampak sikit je tapi kita pernah tak ambil tahu berapa nilai kalorinya?

Kita kena tahu berapa kalori kita sehari..contohnya saya, saya hanya memerlukan 1455 kcal sehari....ini bermakna jika saya makan 1500 kcal..bezanya akan membuatkan berat badan kita bertambah.

Kena ingat, nak turunkan 1kg bersamaan 7700 kcal tau...ini bermakna anda semua kena ada deficit kalori yer.

Pada hari tersebut, kami dikehendaki membuat satu set sarapan pagi dan perlu memberikan nilai kalori maknan tersenbut..Dengan jayanya, kami menyediakan Tuna Sandwich berserta susu skim dengan hanya 185 kcal sahaja..

Oleh itu, anda semua lepas ni check la label nutrition untuk mengetahui nilao kalori sebenar..

#jomkurus#coachshah#jk1m#kevinzahri#slimfitn9

Tuesday, 23 September 2014

Jom Kurus 1 Malaysia

Salam..

Dah lama tidak update blog ni..sebab 6 minggu ni Sue mengikuti aktiviti Sihat bersama Kevin Zahri...

Wow...sangat teruja!!

Dapat jumpa Kevin Zahri??? Of course la...

Tapi yang bestnya Sue dapat kenal ramai kengkawan sekitar Seremban ni..

Selain itu juga, kami mengadakan aktiviti luar yang sangat best...

Coach Shah bertanggungjawab melatih kami dan memberi semangat dan dorongan kepada kami!

Kali ni best sebab kita masih boleh makan....cuma ada tips yang hebat saya akan kongsikan dengan anda pada post akan datang...

Doakan kejayaan Sue untuk turunkan berat badan sekurangnya 10 kg..kalau boleh nak 15kg terus!

Jom jamu mata tengok gambar yer..

#JK1M
#JomKurus
#KevinZahri

Thursday, 11 September 2014

Anak suka memilih makanan

Bismillah..

Pernah tak ibu semua berkejar dengan si anak hanya ingin menyuap sesuap nasi? Haa saya pun macam tu juga...bukan saja berkejar-kejaran, tetapi suara pun dan macam "Hulk"...Ini bukan kerana marah, cuma sayang kepada anak untuk memberi makanan dan gizi seimbang yang terbaik untuk mereka. .

Walaupun si anak ni kerap meminta susu, namum hati terdetik jua...cukupkah nutrisi hanya meminum susu. Dengan pula si anak mudah dijangkiti selsema batuk dan kenkadang mengakibatkan bronchitis..Fuhhh kalau kena, tak senang duduk dibuatnya...

Baru-baru ini, si anak berjangkit selsema batuk...check doktor, beliau kata " emm kalau mcm ni kene refer hospital"...adoiii....apa lagi balik je terus kasi anak omega...minyak ikan terbaik dimana dapat Membantu mencairkan dan melegakan kahak..Alhamdulillah izinNya ok...

Lepas tu bab makan ni saya laburkan  untuk membeli maknan tambahan iaitu Mealshake Shaklee yanh berpirisa vanila..campur dengan susu...Alhamdulillah izinnya, selepas 3-4 hari dah nampak perubahan..yang nyata semalam si anak dapat menghabiskan roti canai sekeping ...

Jika puan ada rezeki lebih, tak salah untuk berikan yang terbaik untuk si anak...jika bukan maknan suppliment..galakkan anak memakan makanan yang puan hias cantik2..tarik perhatian mereka...

Kerana sambutan hangat, Shakler masih meneruskan promosi Mealshake Buy 3 free 1..bukan untuk si anak sahaja..malah si ibu buleh menikmati promosi ESP Soy Protein dengan pembelian buy 6 free 1.

Hubungi saya 016 9622653

#mealshakepromosi#shakleeseremban#shakleen9#mealshake#esp

Wednesday, 3 September 2014

Atasi anak yang kerap sembelit

Bismillah...

Sembelit selalu berlaku kepada kanak-kanak mahupun dewasa.. sembelit berlaku apabila permakanan gizi makanan yang tidak seimbang.

Sembelit juga boleh mengakibatkan buasir..apabila seseorang meneran terlalu kuat, ia boleh mengakibatkan usus terkeluar dari dubur  dan pendarahan juga kemungkinan akan berlaku..

Cara atasi sembelit.

Secara semulajadinya, sembelit boleh diatasi dengan permakanan yang seimbang. Makanan yang mengandungi banyak serat amat membantu. Contoh makanan yang mengandungi serat seperti buah-buahan. Selain itu, anda digalakkan minum air sekurangnya 3 liter sehari.

Supplement Shaklee yang boleh membantu masalah sembelit adalah Ostematrik, Alfafa, Herblax dan juga Mealshake.

Ostematrik sangat membantu terutama bagi ibu yang mengandung dan bersalin..bukan itu sahaja, ia juga mengandungi kalsium dan magnesium yang amat sesuai untuk ibu yang bersalin.

Alfafa sudah kita ketahui, ia dikenal raja tumbuhan. Ia dapat mengeluarkan dan membuang toksin dalam badan kita. Juga milkbooster tau..dan yang pasti, ia merupakan perapat..ala jamu moden...belum cuba belum tahu....

Herblax merupakan julab lembut..ia sangat-sangat membantu...bukan sahaja masalah sembelit, jika anda rasa terlebih makan..ambil herblax pasti akan keluar dan perut akan kempis je..

Dan terakhir adalah Mealshake..ini sangat sesuai untuk kanak-kanak 1 tahun ke atas.. hanya sesudu teh kecil.sehari..sangat jimat utuk satu tong..
Ia juga boleh dijadikan makanan tambahan..bagi anak anda yang sangat memilih maknan dan juga kurang selera maknan, mealshake amat membantu..

Jika anda ada pertanyaan boleh hubungi

016 9632653
suraya

#SeptPromoMealshakeBuy3free1
#ShakleeEffect

COD Sekitar Seremban,Paroi, Senawnag

Wednesday, 16 July 2014

Susu Ibu Jadikan Anak Bijak

Susu ibu merupakan anugerah tidak terhingga yang diberikan kepada setiap wanita. Sekarang ramai dikalangan ibu yang sedar tentang kebaikkam susu ibu.

Rezeki yang diberikan olehNya kepada kita perlu digunakan sebaiknya. Ada ibu yang rezeki susunya melimpah ruah dan ada juga yang menempuhi pelbagai cabaran untuk menyusukan anak.

Kesabaran seorang ibu menyusukan anak amat saya kagumi. Bagi saya, saya diberi peluang untuk menyusu anak kedua agak lama berbanding dengan anak pertama. Kenapa? Kerana kesedaran dan ilmu penyusuan pada dahulunya tidak mencukupi.

Namun, saya bukan dianugerah susu yang melimpah ruah..tetapi perlu beusaha untuk memperbanyakkan susu..Tips banyakkan susu yang pernah saya lakukan seperti kerapkan pam, membuat power pumping, makan milk.booster secara tradisional.seperti.memakan kurma,lobak.putih, air longan dan sebagainya..tidak lupa juga supplement Shaklee seperti Alfafa.. Namun kesemua ini dengan IzinNya..setiap orang lain penyesuaian badan terhadap milk booster.

Kenapa anda perlu menyusukan.bayi dengan susu badan?

Ya. kerana susu badan mempunyai antibodi yang kuat..ia juga dapat menjadikan anak kita lebih pintar. Selan itu juga permakanan ibu mempengaruhi penghasilan susu badan. Selalunya para doktor mencadangkan pengambilan protein dan makanan tinggi DHA supaya sel sel otak berkembang dan ia dapat disalurkan kepada bayi anda. Omega Guard Shaklee salah satu supplement yang  tinggi dengan DHA. Malah ia juga dapat menyihatkan jantung anda,mengurangkan kolestrol dan juga dapat menguruskan badan.

Anda perlu niatkan untuk menyusukan anak sejak hamil lagi dan amalkan surah al Hujurat dan zikir Ya Matin.

Insya Allah..Janji Allah swt itu Pasti!

Cadangan supplement ibu menyusu
* Ostematrix
* B complex
* ESP soy protein
* Alfafa
* Omega Guard

COD sekitar Seremban, Paroi , Sikamat, Senawang, Seremban2

Agen Sah Shaklee Seremban Negeri Sembilan

Pengedar bertauliah

Konsultasi Percuma

0169622653
Pos Seluruh Malaysia

Wednesday, 9 July 2014

Cantik Semulajdi Dengan Shaklee

Pada masa sekarang, ramai yang ingin penampilan cantik dan tak lupa juga berwajah jelita. Bila ramai orang yang fanatik dengan wajah yang cantik, maka ramai yang ambil jalan singkat seperti membuat pembedahan di muka, pembedahan plastik, pemutihan kulit dan paling popular adalah suntikkan botox.dan vitamin.c
Namun, pembedahan ini ada kalanya.mendatangkan risiko tinggi kepada si penguna dan ia menghabiskan puluhan duit je..

Cantik dengan vitamin C semulajadi Shaklee. 1 tablet bersamaan 7 biji oren...sebotol mempunyai 180 biji dimana boleh bertahan sehingga 6 bulan..Sangat jimat kan..Harga pun sangat berpatutan.

Vitamin C Shaklee sehingga sekarang menjadi  fenomena untuk set kecantikkan selain Vitamin E dan ESP. Set ini dapat membantu memudarkan parut, anti aging, memudarkan strech marks antara kebaikkannya.. Ketiga jenis produk ini bukan sahaja untuk dimakan malah boleh dijadikan masker pada muka anda..MasyaAllah...selesai mencuci anda akan menikmati kelembutan wajah anda...

Pengunaan botox bukan sahaja mendatangkan kemudaratan malah kehalalannya amat mencurigakan malah pernah dikatakan haram. Sanggupkah anda meletakkan benda haram dalam tubuh badan anda?

Shaklee terkenal dengan bahan semulajadi dan selamat digunakan.

Vitamin C Shaklee bukan sahaja untuk kecantikkan malah dapat membantu masalah sinus dan resdung..Pengambilan sebanyak 2 biji sehari
dapat mengurangkan masalah resdung. Penyakit resdung perlu diatasi dengan segera kerana jika dibiarkan ia akan membawa lebih teruk..Kebersihan rumah dan sekeliling juga perlu bagi sesiapa.pengidap resdung.

Vitamin E Shaklee juga dikenali sebagai vitamin cinta. Bukan sahaja untuk kecantikkan..itu memang tidak dinafikan kerana vitamin E  memang terkenal untuk memudarkan parut-parut pada kulit. Tetapi vitamin e dapat membantu masalah kesuburan untuk suami isteri. Ia dapat memulihkan masalah kedinginan suami isteri. Selain itu ia dapat membantu kesuburan lelaki. Bagaimana? Vitamin E dapat meningkatkan bilangan sperm dan membantu pergerakkan sperma dan kepekatan air mani.

Cantik dengan Selamat? Cubalah Set kecantikkan Shaklee. Sentiasa Semulajadi.

Dapatkan konsultasi pecuma dari saya.

COD Seremban, Paroi, Senawang, Seremban2, Sikamat dan sekitarnya.

Pos Seluruh Malaysia.

0169622653

Saturday, 5 July 2014

CARA MENCUCI KOLON


Ramai yang tahu kolon itu apa kan... Jadi tak yah lah nak terang lebih lanjut sebab gambar rajah di atas ni dah mengambarkan apa itu kolon. Kali ini kita nak beritahu camna nak cuci kolon kita. Masyarakat sekarang ramai tidak mementingkan kesihatan. Kebanyakkan mereka memakan makanan berlemak, masin, manis, fast food secara berlebihan.


Kenapa perlu bersihkan kolon?

Banyak faedah yang akan kita dapat bila kolon kita bersih, antaranya:
+ meningkatkan tenaga badan, tidak lagi letih dan lesu
+ menyeimbangkan nilai pH dalam salur darah
+ vitamin dan mineral dapat diserap dengan baik
+ mencegah kanser kolon
+ Mengelakkan kehilangan berat badan




Sebab itu kalau kita nk kuruskan badan, pembuangan toksin sangat penting ok..

Cara bersihkan kolon/usus adalah seperti berikut :

a) Makan makanan tinggi serat. Ia seperti sayuran dan buahan.
b) Probiotik dimana dapat membantu pembersihan kolon
c) Minum banyak air.
d) Minum air yang direndam dengan lemon,




Cadangan Supplement Shaklee yang dapat membuang toksin dalam badan ialah Alfafa dan Herblax.


SIHAT SENTIASA BERSAMA SHAKLEE " ALWAYS GREEN" Yours Shaklee Independent Distributor ♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 918850] ♥ Contact No : 016 9622653 ♥ Emel : nizwanieza@gmail.com / nursuraya@hotmail.com . Penghantaran Shaklee Negeri Sembilan, Kuala Lumpur dan Seluruh Malaysia, Indonesia. Untuk Maklumat Lanjut tentang keahlian / pembelian produk atau menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung terus dengan kami melalui https://www.facebook.com/messasges/VitaminCintaku ATAU info diatas.

 LIKE MY FanPage: https://www.facebook.com/VitaminCintaku

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Terima kasih kerana membaca entry ini. Jika anda rasa ia berguna, sila klik share. 'Sharing Is Caring'

Friday, 4 July 2014

Vivix oh Vivix

VIVIX PROMO BELI 6 PERCUMA 1

Wow lepas promo Vitamin E terus Vivix..Macam tau je nak raya kan. Kita bukan saja nak cantik luaran tapi cantik dalaman juga tau...

Harini seorang customer telah jatuh cinta dengan Vivix..Tidak perlu terang banyak, produk mampu menyampaikan khasiatnya..Customer ni jatuh cinta kerana dia merasakan kelainan dimana beliau rasa sangat bertenaga.memandangkan beliau selalu pulang lambat ke rumah...Beliau ambil sesudu teh semasa sahur dan tenaganya sampai ke petang...

Vivix sejenis cacair tonik mengandungi beri , lobak unggu...rasanya sedikit masam. Khasiat Vivix ialah :

a) Anti aging dimana ia membaiki DNA yang rosak yang akan menyebabkan penuaan.
b) Menghalang daripada kanser
c) Membantu masalah ingatan.
d) Membantu masalah sakit sendi dan artheritis
e) Membantu kesihatan secara keseluruhan
f)Anti oksida
g) Membantu masalah kencing manis

Bulan ini promosi  Vivix..

Jom pakat kongsi dengan adik beradik.dan kengkawan..

Pembelian 2 botol Vivix Pecuma Keahlian Shaklee Seumur Hidup.

Beli 6 Percuma 1..Anda layak menerima pulangan duit..

Untuk dapatkan konsultasi percuma, sila hubungi saya 016 9622653

Pengeposan seluruh Malaysia Indonesia

COD Seremban.Paroi.Senawang.Seremban 2. Jalan Sultan Ismail

Shaklee Tidak Halal?

Assalam...

Ramai yang telah ketahui bahawa Shaklee telah menjadi pilihan ramai dimana ramai yang telah jatuh cinta dengan Shaklee.  Tetapi sejak akhir ini, ramai pulak saintis syok duk test tanpa mengetahu apa kandungam.yang ada didalam vitamin tersebut dan dibandingkan dengan produk lain yang tidak sama kandungannya..Tetapi Pihak Shaklee tidak sama.sekali gentar menjawab...

Bukan itu sahaja,.kehalalan Shaklee.juga dipertikaikan..Sememangnya halal haram pekara yang diambil.berat, tetapi status halal Shaklee tidak perlu dikhuatiri lagi..Shaklee telah diiktiraf kehalalan dan  telah.memdapat sijil Halal Antarabangsa.. Dan pengedar Shaklee kebanyakkan memang sangat sensitif dan memgambil berat tentang isu ini..

InsyaAllah,.Shaklee memang Halal dan selamat digunakan....

Wednesday, 2 July 2014

Masalah Sakit Sendi

Bismillah..

Bila umur naik selalunya mereka ini akan memdapat sakit sendi..Sakit sendi terjadi bila seseorang itu kekurangan kalsium didalam badan dan juga cecair gel dibahagian sendi.

Sendi yang dimaksudkan adalah kawasan penyambungan diantan tulang ke tulang seperti kaki dan tangan..Selalunya seseorang itu akan merasa sakit lutut dimana mereka tidak boleh membengkokkan lutut mereka.

Bukan sahaja orang yang dah tua, tetapi ibu yang hamil dan menyusukan anak juga boleh kekurangan kalsium.

Tanda seseorang itu kekurangan kalsium:
1) Selalu sakit sendi
2) Sering diserang cramp
3) Gigi rapuh
4) Diserang atheritis
5) Dibahagian sendi membengkak
6) Tidal boleh bengkokkan kaki
7) Tulang rapuh

Apabila sakit sendi melanda, mereka ini akan mempunyai pergerakkan yang terbatas. Jika nak solat pun mereka terpaksa solat secara duduk. Bagi mereka yang kekurangan gel ini, selalunya doktor akan memberi suntikkan gel dibahagian sendi. Namun, jika sudah stage yang agak teruk, gel itu hanya sementara dan ia akan menyerang semula.

Dari kecil lagi, kita perlukan kalsium untuk pertumbuhan gigi, kuatkan tulang dan penumbuhan besaran badan seseorang. Malah sejak ibu hamil lagi mereka perlukan kalsium yang lebih untuk diberikan kepada bayi . Ibu yang mengandung jika mereka kekurangan kalsium, maka mereka keraplah diserang cramp dan juga gigi akan memjadi rapuh. Nak ke, usia muda dah takda gigi.

Oleh itu, kalsium amat penting maka sehari minumlah sekurangnya segelas susu. Selain itu, cara untuk mengatasi masalah sendi, makanlah makanan berprotein tinggi. Para doktor juga akan memberi ubat seperti kalsium tambahan untuk mereka. Lakukanlah senaman ringan bagi menguatkan sendi..

Supplement cadangan Shaklee untuk sendi ialah Advance Joint Health, Ostematrix dan Omega Guard. Ostematrik mengandungi kalsium dan magnesium yang secukupnya. AJHT khusus untuk kekuatan sendi manakala Omega membantu menambah pelincir dibahagian sendi.

Sebarang pertanyaan bolehlah terus hubungi saya di 016 9622653. COD Seremban dan pos seluruh Malaysia.

Tuesday, 1 July 2014

Sihat Bertenaga Sepanjang Hari

Bismillah..

Hari ini merupakan hari ke 3 berpuasa..Alhamdulillah, dah nak pukul 6 petang masih bertenaga...

Apakah rahsia bertenaga sepanjang berpuasa?

Set 3 Gem pilihan ramai...ESP , Mealshake dan Peformance Drink.mampu memberi kecergasan sepanjang hari...

ESP soy protein rasa soya boleh diminum begitu atau dicampur dengam minuman  lain seperti milo, orange dan sebagainya. Manakala Mealshake sangat sesuai untuk waega emas dan juga kanak-kanak..Rasanya seperti ais krim vanilla..Yummyyyu...
PD minuman isotonik berperisa oren.Bila badan rasa penat, minumla PD..Anda akan rasa perbezaannya.

Ayug berpuasa dengan Shakkee

Monday, 30 June 2014

Doa Semasa Hamil

Assalam..

Alhamdulillah selesai sudah kita hari kedua berpuasa..semoga dipanjangkan usia untuk melengkapkan puasa sebulan..

Hari ini Sue akan kongsikan doa ketika hamil..Alhamdulillah...rezeki yang Allah berikan dan jagalah sehingga anak itu dilahirkan..Syurga didalam rahim ibu perlu dijaga  dimana sangay tinggi nilainya..

Doa yang selalu saya amalkan ketika hamil ialah surah Yusuf, Surah Luqman, Surah Maryam, Surah Hujurat dimana ia mempunyai kelebihan dan maknanya yang tersendiri..Selain mengamalkan surah-surah ini, kita digalakkan mendengar bacaan ayat suci Al quran...Anak yang kita kandungi amat memahami perasaan ibunya dan juga mendengar apa yang diperkatakan oleh ibu..Oleh itu, para ibu digalakkan mendengar dan membaca ayat auci al quran..

Surah Yusuf sinonim dengan kecantikkan raut rupa seperti Nabi Yusuf yang kacak..Manakala Surah Luqman sangat hubung kait dengan tingkah laku kesopanan si anak dan nasihat si ayah kepada anaknya..dimana si anak perlu menghormati ibu dam ayah..Surah Maryam pula bertujuan supaya mempermudahkan si ibu melahirkan bayi sebagainmana Maryam.melahirkan Nabi Isa dan Surah Hujurat dibaca supaya susu ibu dapat dihasilkan dengan banyak...

Semoga para ibu atau bakal ibu sentiasa berdoa kerana ibu atau wanita yang hamil sangat makbul doanya..

Tips Banyakkn Susu

Bismillah..

Takut stok susu berkurang..nak lagi time berpuasa ni...MasyaAllah..jangan negatifkan fikiran anda...Sesungguhnya berpuasa tak pernah mendatangkan keburukkan..Cuma kita?

Kenapa kita?

Makan tak sahur? Cukup tak minum air? DF tak anak? Pam tak? Kerap pam ke? Stok susu kais pagi makan pagi?

Jawab soalan ni dulu...

Jika kita bkerja, dari awal pantang lagi kita dah start mengepam..jangan buat stok harini untuk esok..haa cmtu bila kita ada masalah mmg pening kepala..

Tips nak kekalkan stok susu ,
1) Makan jangan tak makan..takut gemuk??? emmm jangan melantak ok
2) Minum air secukupnya.
3) Zikir Ya Mantib Ya Wahab
4) Baca surah Hujurat
5) Makan lah makanan sunnah kurma ke..habatussauda ke..
6) Makan makanan petua nak banyak susu macam lobak putih, sawi,kucai,betik..ikut keserasian
7) Kerap pam...jangan bila rasa dh bengkak baru nak pam..kalau boleh 2-3 jam sekali..takpa kalau hasil skit..bila.kumpul jadi banyakkan...
Ingat Demand and Supply
8) Pengambilan supplement..Supplement Shaklee yang dicadangkan untuk membantu memperbanyakkan susu seperti Ostematrix iaitu kalsium magnesium yang sangat membantu bagi ibu menyusu..Alfafa dimana merupakan raja tumbuhan..dan juga dikatakan milk booster..bukan itu saja, oa dapat membantu menyah toksin dalam erti kata lain ialah boleh kuruskqn badan..ESP soy protein pula dapat memekatkan susu..ini terbukti bila saya minum dulu..memang ada perbezaan susu yang ada esp dengan tiasa esp..kepekatannya lain..Namun,,,,, supplement ini.membantu saya tak cakap makan minum terus banyak...

Ingat penyusuan ni banyak dugaan..ada orang tak makan apa-apa banyak je susu..ada org makan lobak susu mencurah-curah...Dengan IzinNya.. kita hanya berusaha..

So bagi ibu-ibu yang berpuasa yang menyusukan anak kan dapat kelonggaran untuk berbuka...Islam itu sangat mudah..cara kita mempraktikkannya..

Ok..kalo nak cuba supplement Shaklee boleh hubungi saya 0169622653



Saturday, 28 June 2014

Ramadhan dan Diabetis

Setiap kali tibanya Ramadhan, golongan yang teruji adalah mereka yang berpenyakit.

Kajian mendapati amalan berpuasa pada bulan Ramadhan meningkatkan kadar risiko penyakit diabetis. Kenapa?

Ini adalah disebabkan bila kita tidak mengawal cara pengambilan makanan ketika berbuka puasa..Puasa sebenarnya menjadikan badan kita lebih sihat namun jika salah caranya maka ia akan mendatangkan penyakit.

Bagi mereka yang mengalami diabetes, mereka perlu mengawal nafsu dari memakan makanan yang manis dimana mereka perlu berhati-hati dalam pengambilan makanan supaya dapat mengelak daripada mengambil terlalu manis.

Sepanjang tempoh sekitar 14 jam berpuasa, pesakit perlu menentukan bila masanya untuk makan ubat atau mengambil insulin ( Prof  Dr Nor Azmi Kamarudin)..

Meraka ini juga berisiko mengalami hipoglisemia. Apa itu hipoglisemia? Menurut Persatuan Diabetis Amerika Syarikat, gejala ini berlaku bila paras gula darah jatuh dibawah 3.9mmol..Paras gula yang normal ialah antara 4-8 mmol/L.

Tanda awal gejala Hipoglisemia ialah:
1) Menggeletar
2) Berdebar
3) Berpeluh
4) Pening
5) Keliru
6) Lapar
7) Lemah
8) Penglihatan terjejas
9) Sakit kepala
10) Rasa marah

sumber : Berita Harian dd 28 Jun 2014

Oleh itu, Para pesakit diabetis perlu bijak mengawal pengambilan makanan.

Supplement Shaklee utuk diabetis adalah Zinc dimana.sangat sesuai jika terdapat luka-luka kerana ia mempercepatkan penyembuhan luka dan B Complex ia akan menukarkan makanan menjadi tenaga.

#PengedarShakleeBertauliah
#Shaklee Seremban
# Pengeposan seluruh Malaysia
# COD Seremban Senawang Paroi

Friday, 27 June 2014

Gastrik tiba bila Ramadhan Menjelma

Bismillah..

Gastrik ??? Bila datangnya Ramadhan, ramai yang mengaku ada gastrik ye...woww rugi woo tak grab bulan yang mulia ini..banyak fadhilat yang kita dapat tau..

Selalunya gastrik ini menyerang bila seseorang itu makan tak "on time"..

Puasa ini bukan saja-saja  Allah SWT ciptakan...puasa ni la dapat membuatkan perut kita ni rehat ..selamanya depa duk keje 24 jam selagi tuannya tak berenti makan..ye dak???

Puasa juga dapat menyihatkan badan..dapat menurunkan berat badan...bukankah itu satu bonus bagi yang nak kurus tu???

Bila anda mengalami gastrik, sila dapatkan khidnat nasihat dari doktor.. Selalunya doktor akan menasihatkan bahawa anda semua kene makan..sahur jangan skip makan..Tips nak elak dari terkena serangan gastrik seperti  elakkan makan maknan yang pedas, yang masam-masam...Berbuka tu jangan la buka dengan air gas pulak..Cuba la minum dengan air suamkan..

Lagi satu, time sahur, makan secukupnya..jangan terlebih makan pulak ye..Mana yang minum susu, minum la segelas...mana yang amik supplement..haa makan..jangan tak makan...Supplement Shaklee yang disyorkan untuk anda yang mengalami gastrik ialah ESP Soy Protein...

ESP Soy protein dapat memberikan rasa kenyang...Ambil 2 skop..bancuh dengan fresh milk..woww power rasanya..kenyang...Boleh juga campur dengan Peformance Drink....Anda akan bertenaga...PD ni rasa oren..ala-ala 100 plus...

Mealshake pula sangat sesuai untuk warga emas...kandungan proteinnya tidak setinggi ESP..hanya sesudu sahaja...Untuk anak-anak yang baru berlatih berpuasa sangat sesuai untuk menikmati MealShake...berperisa vanila..

Selain itu, amalkanlah makanan sunnah..Makan kurma...Kurma dapat meberikan tenaga kepada kita juga..

Jangan menjadikan Gastrik sebagai alasan untuk tidak berpuasa..

Semoga kita menjadikan Ramadhan Kali ini lebih bermakna...Tingkatkan ibadah kurangkan tengok benda yang lagho..

Selamat Berpuasa...

#ShakleeAreaSeremban,Paroi,Senawang
#PosSeluruhMalaysia
#0169622653

Ramadhan Al Mubarak

Assalammualaikum..

Hari Jumaat penghulu segala hari..MasyaAllah sangat tenang sekali...ia seakan menjemput penghulu segala bulan iaitu Ramadhan Al Mubarak...

Ramadhan adalah bulan dimana kita menahan lapar dan dahaga bermula dari waktu selepasnya azan Subuh sehingga terbenamnya matahari iaitu azan Maghrib..

Ramadhan bulan yang dinanti oleh semua manusia didunia ini bagi mengejar peluang untuk melipatkali ganda ibadah dan merebut peluang ganjanran pahala..MasyaAllah dengan niat kerana Allah SWT..

SubahanAllah..sayangnya Allah SWT kepada kita...maka tunjukkanlah sayangnya kita kepada Allah SWT..Perbanyakkanlah amalan sunat dibulan yang mulia ini..lakukanlah Tahajud di satu pertiga malam..MasyaAllah, Allah SWT akan memakbulkan doa-doa hambaNya..

Janganlah kita leka dengan juadah yang mampu menyebabkan pembaziran...Janganlah kita mengejar persiapan Aidilfitri di 10 malam terakhir tetapi rebutlah malam LailatulQadar...

Lailahaillah Muhammad Rasullullah....

Gembira rasanya hati..semoga Allah SWT panjangkan umur supaya diberi peluang sekali lagi untuk merasi nikmat bulan yang mulia ini iaitu Ramdhan...

Rebutla peluang wahai sahabat dan saudaraku...

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan..

Thursday, 26 June 2014

Atasi kulit badan mengeleber

Bismillah..

Selamat pagi sahabat..terima kasih kerana sudi mengunjungi blog saya...

Disini saya ingin berkongsi cara hendak mengatasi kulit badan mengeleber setelah anda berjaya menguruskan badan..

Seperti yang anda ketahui, ramai diantara kita terutama kaum wanita sangat obses dengan kurus..dan badan yang gemuk itu adalah satu mimpi ngeri...

Ok,, jika anda hendak kurus..saya boleh berikan tips dan cara permaknan serta senaman bagi mencapai target berat ideal anda..

Baru-baru ini ..tempat kerja saya mengadakan pertandingan kurangkan berat badan..satu coach dari healthy pro telah dijemput untuk menerangkan sedikit sebanyak tips untuk menguruskan badan dengan cara yang betul...kami diberikan masa selama 12 minggu..

Dalam masa 4 minggu saya berjaya menurunkan berat badan sebanyak 4kg.nak tau tips..kena ikuti jejak blog saya yang akan datang.

Sekarang kita focuskan kenapa badan kita menggeleber????

Faktornya adalah bila kita diet, hanya sekat makan...betul, berat badan akan turun..tetapi badan kita tidak fit..kurus tetapi kulit badan menggeleber...ohh itu tidak cantik ok!!

Selain tips dari coach, inisiatif saya mencari tips2 cara kuruskan badan dengan betul, senaman dan seterusnya..

Untuk atasi badan mengeleber, lita perlu melakukan senaman...dan satu lagi pengambilan protein yang mencukupi dapat membina otot baru, memperbaiki sel yang rosak...

Jika ahli senaman, mereka mengambil whey protein..bagi saya..saya mengamalkan cinch dan esp soy protein Shaklee .. Bukan sahaja memberikan rasa kenyang dan tenaga sepanjang hari, tapi dapat membantu badan kelihatan fit...tidaklah berotot cuma ia nampak kemas....bila kita sentuh badan kita, ia tidak lembik..

Cinch dan ESP ni tidak la makan terus kurus ye.  Dia menolong kita..memberi rasa kenyang..takda la kita gelojoh kan nak makan..

Ok..next entry saya akan lebarkan dengan terperinci mengenai kurus dengan sihat dan bertenaga..

#nizwanieza
#0169622654
#ShakleeSeremban
#VitaminCintaku

Wednesday, 25 June 2014

Gara-gara Tak lepas "Buang Angin"

Bismillah...

Arini ada cita lucu skit dari customer...Minggu lepas waktu tu dah berganjak.ke tengah malam, tetiba dapat wassap regular customer...biasalahlan kedai shaklee saya buka 24 jam...Si Puan ni sent gambar...haa Sue ada jual x ni??? Of course la dear!!! semua produk shaklee saya ada....

Rupanya akak ni diawal kehamilan..masalahnya bukan morning.sickness tetapi badannya penuh dengan angin...Dah macam-macam minum dan makan...Air halia,serai, bawang putih...semua tak jalan katanya...

Nak jadikan kisah..arini dia ckp.." Sue leganyaaa...ni asyik duk membuang anginnnnn jekkk"..sampai berdoalah si akak ni supaya kembalikan nikmat membuang angin tu...

Dengan izinNya...Alhamdulillah, serasi Pepermint Ginger Shaklee ni dengan akak ni..

Buang angin ni memang penting..kalau banyak dalam badan kita, kiya akan rasa tidak selesa...Perut akan rasa sakit dan sebu..dan adakalanya ia akan naik ke kepala...

Secara traditionalnya, cara membuang angin dalam badan adalah seperti :
1) Meminum air suam
2) Minum air halia..kalau makan macam tu pun lagi bagus..
3) Makan bawang putih. Haa tapi lena cepat berus gigi..nanti mulut berbau pulak ye..
4) Gi le berurut...bagi longgar skit urat-urat badan tu..

Papermint Ginger ni memang bagus untuk membuang angin..selain itu ia dapat melegakan ibu yang hamil yang mengalami masalah alahan...

InsyaAllah..kita berusaha..dengan izinNya....

#nizwanieza
#0169622653
#fb vitamincintaku
#ShakleeSeremban
#PengedarBertauliah

Makanan Tambahan Di Bulan Ramadhan

Bismillah..

Ramadhan kian dirasa kehadirannya...Ramai yang tak sabar menunggu kehadiran Ramdhan Al Mubarak...

Dibulan yang mulia ini, kita harus merebut peluang melipat kali gandakan ibadah kita seharian..ibadah wajib dan pelbagai ibadah sunat yang dilakukan keranaNya supaya segala amalan diterimaNya...

Pertingkatkan solat sunat sperti Qiamulai, Sunat Tahajud, Tilawah dan sebagainya..

Makanan tambahan digalakkan diambil kerana ia dapat mempertingkatkan amalan kita dengan memberikan tenaga sepanjang hari..

Amalkan makanan sunnnah yang dapat memberikan tenaga kepada kita..ia seperti kurma, habatus sauda dan sebagainya..

Selain maknan sunnah, maknan tambahan seperti Mealshake, ESP soy protein dan Peformance drink merupakan maknan dan minuman yang dapat membantu memberikan tenaga sepanjang hari....selain itu ia dapat memberi rasa kenyang ketika berpuasa..

Mealshake dan ESP juga dapat membantu mereka yang mengalami masalah gastrik...

Peformance drink merupakan minuman seperti isotonic..dimana ia dapat mengembalikan tenaga yang cepat..sangat elok diminum ketika berbuka puasa...

Mealshake sesuai untuk diberikan kepada anak-anak yang baru berlatih puasa..ia diambil ketika sahur..insyaAllah..ia akan dapat memberikan rasa kenyang...

Wallahualam...

#nizwanieza
#vitamincintaku
#sidShakleeSeremban
#posSeluruhMalaysia
#0169622653

Tuesday, 24 June 2014

Shaklee Promosi Jun Vitamin E

Bismillah..

Seperti yang kita ketahui...Setiap bulan Shaklee akan mengadakan promoso Beli 6 Percuma 1...

Bulan ni macam tau je kan kita bak raya..kene la berseri-seri ye tak..

So apa lagi..Promo Vitamin E. Ia jiga dikenali sebagai Vitamin Cinta...hah kenapa Vitamin Cinta?? Kerana ia  dapat membantu memberi kesuburan..dimana ia dapat membantu mempercepatkan pegerakan sperma...selain itu juga, ia dapat membantu menaikkan keinginan hubungan suami isteri....

Vitamin E juga dikenali kerana ia dapat memberikan wajah muda...Anti aging...anda kelihatan muda dari usia. Ia juga boleh menyerikan wajah yang kusam..dan memudarkan parut jerawat...

Bukan sahaja untuk ditelan, malah ia boleh dijadikan masker...woww kulit anda menjadi lebih lembut, cerah dan moist ...

Hanya tinggal 6 hari sahaja..ayuh..

Shaklee Promosi Jun Vitamin E

Bismillah..

Seperti yang kita ketahui...Setiap bulan Shaklee akan mengadakan promoso Beli 6 Percuma 1...

Bulan ni macam tau je kan kita bak raya..kene la berseri-seri ye tak..

So apa lagi..Promo Vitamin E. Ia jiga dikenali sebagai Vitamin Cinta...hah kenapa Vitamin Cinta?? Kerana ia  dapat membantu memberi kesuburan..dimana ia dapat membantu mempercepatkan pegerakan sperma...selain itu juga, ia dapat membantu menaikkan keinginan hubungan suami isteri....

Vitamin E juga dikenali kerana ia dapat memberikan wajah muda...Anti aging...anda kelihatan muda dari usia. Ia juga boleh menyerikan wajah yang kusam..dan memudarkan parut jerawat...

Bukan sahaja untuk ditelan, malah ia boleh dijadikan masker...woww kulit anda menjadi lebih lembut, cerah dan moist ...

Hanya tinggal 6 hari sahaja..ayuh..

Kejamkah ??

Bismillah...

Kita seringkali dikejutkan berita-berita yang mengemparkan..MH370 makin kurang didengari..kemanakah hilangnya MH370...Jika benar meraka semua telah tiada...kita sedekahkan mereka Al Fatihah dan semoga ditempatkan dikalangan para solohin..

Tetapi, negara kita dikejutkan dengan berita yang sekarang hangat di media sosial dan akhbar tempatan...iaitu seorang remaja OKU dikurung oleh ibu kandung beliau dirumahnya di Nilai Negeri Sembilan..

Sayu hati ketika pihak berkuasa menjumpai adik Firdaus Dullah dalam keadaan kusut masai,baju yang sudah reput dan dikelilingi najis dipercayai najis beliau.. MasyaAllah...tergamaknya seorang ibu melakukan ke atas anak yang dikandung selama 9 bulan..

Kecacatan yang dialaminya bukan alasan untuk diperlakukan begitu..Nauzubillah...berat badannya turun mendadak ...AllahuAkbar!!!

Kenapa? Zalimkah mereka ini???

Pihak bertangungjawab sedang melakukan penyiasatan..

Semoga adik Firdaus Dullah dijaga rapi dan diberi kasih sayang...Beliau istimewa..beliau adalah penghuni Syurga...Beliaulah yang akan menolong ibunya diakhirat kelak..

Adik Firdaus...jika kebahagianmu bukan didunia ini...tetapi di akhirat sana adalah Pasti!!!

Monday, 17 March 2014

Atasi masalah tumit pecah

Herba Blend Shaklee..

Masalah anda adalah tumit kaki merekah, anak gatal2 ruam dan eczema?


Herbal Blend Multipurpose Cream Shaklee.


Cream ini adalah cream kulit yang serbaguna yang boleh dipakai pada kulit sesiapa sahaja. Bayi sangat disyorkan menggunakan cream kulit serbaguna ini bagi mengatasi masalah eczema, gigitan nyamuk, ruam-ruam dan sebagainya.

 Semua ahli keluarga boleh menggunakan cream ini tambahan cream ini tidak mengandungi sebarang bahan kimia, selamat dan berkesan.

Herbal Blend Multipurpose Cream ini diformulakan daripada ekstrak semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary. Cream ini bersifat dingin, bermentol dan tidak berminyak dan melekit. Herbal blend juga telah diuji secara klinikal di mana cream ini dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.

Dan banyak lagi kebaikan Herbal Blend Multipurpose Cream ini antaranya:


1. Ruam, 

2. Luka kecil , 

3. Calar, 

4. Demam (sapu keseluruh badan suhu akan turun), 

5. Eczema, 

6. Masalah kulit Gatal 

7. Menghilangkan Parut 

8. Melembutkan Kulit Yang Kasar 

9. Elokkan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki. 

10. Baik untuk demam campak. Menghilangkan kesan atau tanda demam campak. 

11. Memecahkan Lemak / Pembuangan Angin Dengan Cara Urutan Terutama Pada Bahagian Perut 

12. Losyen Kegunaan Harian 

13. Menghilangkan parut, termasuk campak dan chiken pox


Juga boleh disapu bagi anak yang ada ruam lampin..

Jom amalkan tanpa bahan kimia..pasti akan jatuh cinta..

Thursday, 13 March 2014

Hari ke lima Misteri Kehilangan MH 370

Bismillah.Walhamdulillah...

Hati tak tenang tatkala.mengenang dimana perginya kapal terbang MH 370..

Sedih rasa dihati sebak pelbagai rasa inikan pula keluarga yang menanti kepulangan mereka..

Ketika kita sedang bersedih, ada juga yang cerdik pandai menokok tambah pelbagai spekulasi dan masing2 bagai nak jadi hero hindustan pula...

Janganlah kita mempermainkan pekara yang boleh mendatangkan kemarahan..Jagalah emosi keluarga mereka..

Namun, ramai yang datang membantu untuk memcari misi menyelamat.

Doa doa doa sahaja yang mampu kita panjatkan semoga Allah SWT memperkenankan.

Ya Allah..Hanya Engkau yang mengetahui apa yang terjadi dan Engkau yang dapat membantu kami
Temukanlah mereka dengan keluarganya..
Ya Allah, Engkau yang mencipta alam semesta ini. maka Engkau timbulkan lah jika ia tengelam, Engkau tunjukkanlah...Engkau keluarkanlah ya Allah..

Kesianilah mereka dan bantula.mereka..

#PrayforMH370

Sunday, 9 March 2014

Pray For MH 370

Bismillah..

Innalillahi wainaliahirojiun....

Bacalah ketika anda mendengar musibah...

Ya Allah..sangat terkejut ketika mendengar kejadian ini..dengan penumpang yang ramai..MasyaAllah..

Saudara islam kita pun turut berada didalam perut pesawat tersebut..

Kehilangan ini menjadi misteri..

Ya .walaupun secanggih mana pesawat Boeing 777 itu, namun bila Dia berkata Kun Fa yakun..maka jadilah..

Kerana sesuatu yang terjadi ada hikmahnya..kita hanya mampu berdoa mereka selamat dan kita berdoa agar Allah SWT memudahkan dan memberi petunjuk...

Apa perlu kita buat adalah berdoa dan lakukan solat hajat beramai-ramai...

Sehingga pagi ini..status terkini pesawat MH 370 masih hilang...

Sunday, 2 March 2014

Promosi Beli 6 Percuma 1

Bukan tipu tapi benar

Bulan ini memang promosi ESP Soy Protein

Wallahhh...peminat tegar ESP mmg kene grab...

Kongsi-kongsi ngan  kawan ke family ke..kan bijak...

Jom dapatkan ESP di Seremban,Paroi,Senawang, Sikamat dan Seremban 2.

Juga boleh dapatkan produk Shaklee di pick point Jalan Sultan Ismail, Maju Junction pada hari bekerja.

016 9622653

Vita Lea Multivitamin Pertama Di Dunia

Assalam.

Nak tahu multivitamin pertama didunia adalah Vita Lea..

Banyak sungguh khasiatnya yang boleh diperoleh oleh badan kita..

Hanya sebiji sehari mampu mengembalikan tenaga ..

Sharing is caring...

Saturday, 22 February 2014

Segar Dengan Nutriwhite

Assalammualaikum.

Bila kita dengar Shaklee, semua org akan ingat supplement kan..

Haa.jangan tak tau, Shaklee pun ada produk penjagaan muka. Kali saya perkenalkan pencuci muka Nutriwhite.

Saya juga baru mencuba dah jatuh cinta..Sebelum ni tiada pencuci yang khusus..kejap pencuci x kejap pencuci xx...

Kulut muka pula bukan jenis jerawat yang teruk,.cuma jerawat muncul bila datang bulan.

Nutriwhite ni bagi mereka yang tidak ada masalah jerawat.

Ia dapat menyegarkan kulit wajah, memgecilkan liang roma dan melembabkan muka.

Nanti saya akan bercerita tentang produk penjagaan muka yang lain.

Ingin.dapatkan produk Shaklee..Hubungi kami di 016 9622653

Shaklee Mahal?

Assalam,

Nak tanya ni, sapa kata Shaklee ni mahal??

Shaklee ni de la mahal.mana pun..semua orang boleh memiliki supplement terbaik dunia ni..yer la..dah lebih 50 tahun di pasaran..

Cer tengok, sebotol supplement Shaklee.ni tahan lama tau...

Tak rugi pun malah sangat memberi manfaat untuk tubuh badan kan..

Ingin mencuba produk shaklee?

Hubungi saya di 016 9622653

COD sekitar seluruh Negeri Sembilan..Kuala Lumpur...

Thursday, 20 February 2014

Toksin membawa padah!

Bismillah Walhamdulillah..

Kenapa kita katakan toksin membawa padah?

Ini.adalah kerana jika kita mempunyai toksin yang banyak dalam.badan, ia akan menyebabkan pelbagai penyakit yang datang dalam.badan ni..

Toksin boleh keluar melalui peluh,air kencing dan melalui najis..

Banyak minum air juga amat membantu badan kita membunag toksin..

Supplement dan makanan berserat juga dapat membantu kita membuang toksin.

Supplement Shaklee seperti Herblax amat membantu membuang toksin badan..Bukan itu sahaja, ia juga dapat membuat perut anda kempis..badan juga akan merasa ringan.

Makanlah.permakanan yang sihat supaya badan kita sentiasa sihat dan jauh dari penyakit yang membahaya..

Dapatkan produk.Shaklee  di Seluruh Sekitar Seremban, Senawang , Paroi dan KL (hari bekerja)

Suraya
Perunding Kesihatan Anda

016 9622653

Saturday, 8 February 2014

Vivix

Bismillah.

Vivix oh vivix..Tonic Ajaib!

Kenapa yee????

Kerana kandungannya mampu membantu mereka yang menghadapi masalah kencing manis,SLE dan bermacam lagi.

Buka  itu sahaja, anti aging gitu...si pemakai akan nampak awek muda yer...

Hanya sesudu teh kecil sahaja...

Thursday, 6 February 2014

Tips Memdidik Anak

Assalammualaikum

Ramai yang sedang menilai atau menganalisia karektor anak masing2.. Bila anak seorang kita tak tahu..dah anak dua tiga, baru tahu masing2 punya perangai..

Ada yang sangat aktif dan ada yang pendiam..
Namun apa pun karektor mereka, kita perlu layan.sama rata..jangan ada yang membezakan antara mereka..

Anak2 ini perlu perhatian yang sepenuhnya..pernah cara menonton ceramah Ustaz Don, anak.perlukan attention..kerana mereka create attention..

Berapa lama mereka bersama kita?..pagi sehingga petang mereka.di sekolah dan kemudiannya di rumah pengasuh..bila kita balik  time tula.mereka nak itu ini..menjerit sana sini..kita yang penat akan mudah rasa nak marah..Why?

Sedangkan mereka inginkan perhatian kita..
"Ayah! Nak air!"

"Ambil nak kat sana.." jawab dengan lembut .

Apa salahnyakan!

Janganlah memarahi mereka pula..

Apabila.kita marah..tak jaga hubungan kita semasa kecil ini...akibatnya.bila.besar nanti..mereka pula akan pulaukan kita sebagaimana kita pulaukan mereka ketika kecil..

Jaga hubungan kita..bacalah Al Fatihah ketika anak sedang tidur..zikir Ya Latif..Ayat Toha ..tiup diubun mereka..InsyaAllah....

Ya Allah, Kau jagalah mereka dan jagalah aurat mereka dari melakukan maksiat...

Bimbinglah mereka kerana mereka saham Akhirat kita...

Wallahualam

Wednesday, 5 February 2014

Multivitamin No 1 Dunia

Assalam...

Sapa tak kenal multivitamin pertams di dunia..

Vita Lea banyak kelebihannya.. Sangat sesuai untuk peringkat dewasa terutama bagi ibu hamil dan berpantang..

Ibu hamil selalunya mengalami bacaan HB yang rendah..Vita Lea dapat membantu masalah tersebut..

Bukan itu sahaja, kandungan sayuran dan buahan dapat mengantikan vitamin dan mineral yang hilang dalam tubuh badan..

Ia juga dapat memberi tenaga berpanjangan.

Sharing is Caring

COD seluruh Seremban, Seremban 2, Paroi , Senawang dan sekitarnya..

COD Shaklee Jalan Sultan Ismail,Maju Junction.dan Jalan TAR (weekdays)

Resepi 1 : Stok Ayam

Haaii..

Ramai ibu diluar sana nak rahu resepi stok ayam kan..stok ayam ni perlu ada di rumah jika anda semua sedang beri anak anda makanan pejal.

Saya selalu buat dan bekukan..so bila nk masak bubur, isi kan sekali stok ayam..

Jom kita lihat resepinya:

Tulang ayam
Daging Ayam sedikit
Daun sup
Carrot ( potong dadu )
Minyak Zaitun
Bawang kecil

Cara:
1) Cincang bawang dan tumis kan
2) Masukkan kesemua bahan di atas
3) Masukkan air dan renihkan
4) Tutup api dan sejukkan kemudia bolehlah masuk dalam storange n bekukan.

Gunalah stok ni untuk masak bubur ke supaya bayi anda tidaklah makan dengan rasa tawar..

Selamat Mencuba

Tuesday, 4 February 2014

Solid Food

Bismillah Walhamdulillah..

Apa itu solid food? Seperti yang kita ketahui ia merupakan makanan.pejal bagi bayi yang berumur 6 bulan ke atas.

Apabila bayi anda menjangkau hsia 6 bulan, si ibu perlu memperkenalkan makanan.pejal. Ianya seperti puri buahan, puri sayuran dan juga bubur nasi yang perlu dilenyek..

Pada saat ini, si bayi yang telah kenal.dengan makanan pejal , mereka akan sedikit kurang minum susu.

Ok disini salah satu resepi yang para ibu boleh buat untuk si manja anda.

Perkenalkan puri buahan.

Yang selalu saya buat, buah epal dan peach. Potongkan kulit dan stimkan. Apabila sudah sejuk, anda boleh lenyekkan atau kisar. Kemudian anda.bolehlah bekukan.

Puri ini boleh.kasi kpada.bayi anda atau dicmpurkan ke dalam bubur nasi.anda..

Selamat Mencuba!!

Saturday, 25 January 2014

Kenapa Anak Degil ?

Kenapa anak kita degil?

Kebiasaan kita boleh ketegori anak umur dri 1-7 tahun dan 8 seterusnya..

Untuk anak yang di bawah 7 tahun ni bukan la degil..tetapi cara mereka ini sebenarnya inginkan perhatian lebih dari kita....
Mereka kadangnya bukan paham apa yang kita cakap.terutama anak yang umur 3 tahun kebawah..mereka memerlukan belaian dan perhatiana  yang lebih...

Bila.kita balik kerja, sepanjang 7-9a mereka di taska...àpabila kita balik masa itu lah mereka mula nakkan perhatian kita..bila kita letih, kita akan tidak memghiraukan mereka...Dalam masa itu mereka akan buat perangai dan selebihnya..

Kita jangan anggap mereka degil..
Slow talk contoh "Ahmad, ibu baru balik keje, jap lagi kita main sama2.."

Percakapan yang lembut boleh mendatangkan kesan kepada mereka..jika kita marah, mreka akan memberontak dan juga mengeluarkan suara yang tinggi.

Oleh itu, kita sama-sama mendidik anak supaya mereka menjadi khalifah yang bejaya...

Wednesday, 22 January 2014

Cara atasi buasir

Bismillah...

Buasir...seram bunyinya..bukan boleh ambil lewa..tak cegah awal, padah menanti..

Buasir sering terjadi jika kita ada masalah pembuangan iaitu seperti sembelit..apabila kita sembelit, proses peneranan boleh mengakibatkan buasir.

Satu lagi, wanita selepas bersalin juga berpotensi mengalami buasir. Ini adalah disebabkan kekurangan air dan pengambilan makanan yang kering.

Cara atasi buasir :

1) Pengambilan makanan berserat tinggi.
2) Makan buah-buahan
3) Banyakkan minum air
4) Makanlah sayur ye
5) Pengambilan supplement

Cadangan Set Buasir seperti gambar

Monday, 20 January 2014

Jantung sihat?

ni salah satu supplement kesihatan jantung..

Bukan sahaja jantung malah kesuburan lelaki juga sebab ada kandungan  vit E....

Ayuh kita jenguk kebaikkannya...

Friday, 17 January 2014

Nak Cantik Tak???

Bismillah...

Nak kulit cantik dan glowing tak?

Set kecantikkan kulit ini mampu membantu kulit anda glowing, lembab dan cantik...

Bukan itu sahaja, kebaikkan set ini juga dapat :

☆ Memberi tenaga sepanjang masa
★ Melembabkan kulit
☆ Memudarkan parut jerawat
★ Membetulkan kitaran haid
☆ Baik untuk kesuburan
★ Mengandungi vitamin E - anti aging
☆ Menguatkan kuku dan rambut
★ Memudarkan jerawat

Di atas adalah antara kebaikkan set Cantik Shaklee..

Jika berminat,Sila hubungi kami
016 9622653
Sue

COD di Seremban, Paroi, Sikamat , Seremban 2 , Senawang dan sekitarnya..

COD di Jalan Sultan Ismail , Berhampiran.Maju Junction,Sogo.dan Jalan Tar

Thursday, 16 January 2014

Alfafa Raja Tubuhan

Assalam...

Haa.nak kenal pokok alfafa...ini la dia..
Tengoklah akar yang menjalar menyerap segala mineral...patutlah banyak fungsi dia...

Kalo ada jual alfafa kat  kedai bunga..lama dah beli ni.....
♥♥♥♥
Sue
Sahabat Shaklee Anda

Doa Mudah Bersalin

Assalam...
Bismillah....

IBu di saat akhir kehamilan selalunya amat risau..terutama bagi yang hamil anak sulong...

Sakitnya masyaAllah....sebab itulah jika ads yang mati ketika melahirkan anak dianggap syahid..

Namun sakit itu hanya sementara...lahirnya anak segala kesakitan hilang pabila mendengar tangisan si anak...

Tips yang dapat saya kongsikan semasa proses kelahiran , si ibu mestilah:
.♥ Perbanyakkan selawat
♥ Baca surah nabi Noh
♥ Minta maaf kepada ibu bapa dan suami.
♥ Mengiring ke kiri supaya memudahkan pembukaan...ni tips yg nurse kat Naluri KL
♥ Tarik nafas pelahan2 dan hembus
♥ Istighfar banyak2

Insya Allah...

Disini juga saya sertakan doa mudah bersalin..

Amalkan juga surah Maryam ketika hamil lagi...

Wednesday, 15 January 2014

Ukhuwah yang terjalin

Assalam..

Walaupun hanya kenal dialam maya...tetapi bila bertemu bagaikan pernah bersua dan lama mengenali antara satu sama lain...

Ini dikatakan ukhwah..tidak lokek memberi ilmu yang ada...juga tidak pernah jemu mendengar dan mengambil peluang untuk mendengar tipa beharga...

Insya Allah..usaha yang gigih dan berdoa itu sangat penting...

Ingin menjadi sebahagian dari group kami?

sms/whatsapp

016 9622653

Tuesday, 14 January 2014

Nak tambah berat badan

Rasa hilang selera makan...

Badan makin kurus...

Jangan risau..set weight gain ni dapat membantu..

Meal shake merupakan makanan tambahan..yang mampu membuka selera makan...boleh di makan si awal usia setahun dan sehingga peringkat warga tua .

Bukan sahaja menambah selera makan, ia dapat mencantikkan kulit dimana kandungan protein dapat memberikan kesa  kulit yang cantik..

Terutama yang mengalami masalah eczema..

Ia juga boleh dijadikan makanan tambahan ketika di awal pagi..sebelum ke sekolah, berikan kepada anak anda..Bukan sahaja memberi tenaga tetapi dapat membantu anak anda fokus..

Vit lea dan B complex pula hanya tambahan untuk dewasa..

Vit lea merupakan multi vitamin yang dapat memberi vitamin yang hilang dalam badan anda... badan juga akan rasa segar..

B complex juga mengandungi acid folic...dalam set ini, ia dapat memberikan tenaga..mengantikan makanan kepada tenaga..juga boleh di makan untuk ibh yang hamil..

Ingin konsultasi lebih lanjut, hubungi kami di

016 9622654

Sue
918852
Sahabat Shaklee Anda

COD sekitar seremban,Paroi , Senawang, Seremban 2

Sekitar Jalan Sultan Ismail,Maju Junction,Jalan Tar (hari bekerja)

Monday, 13 January 2014

Jana Pendapatan dengan Shaklee

Assalam...

Bila post ini ditulis..Alhamdulillah bonus Shaklee telah masuk...
Tak sangka bonus sekarang dh 4 angka...dulu 2-3 jer...

Kebanyakkan semuanya mengalami situasi yang sama...yang penting berusaha untuk mengubah dan menolong lebib ramai org..

Tidak susah..dan tiada yang mustahil...
Berminat untuk mengikuti team kami?

Tips Rahsia yang membuatkan Sales meletop?

sms/whatsapp kami
016 9622653

Jom berjaya bersama kami....

InsyaAllah...

JUTAWAN MUSLIMAH

Kurus ke guna Set Shaklee ni?

Ramai yang menyatakan begitu... Kurus ke guna set ini? Berapa lama nak kurus?

Semua ini terjawab jika anda.mengikuti tips yang kami sarankan..

Disiplin diri...itu paling utama...

Nak cuba dan ingin dapatkan tips istimewa?

sms/whatsapp

016 9622653

Suraya

Sahabat Shaklee Anda

COD sekitar Seremban, Senawang, Paroi

Salam Maulidur Rasul

Malu rasanya menyatakan cinta
Kepada dia Kekasih Allah
Kerana Dia insan Mulia
Sedangkan dirimu insan biasa.....

Rasulullah...
Ya habiballah....

Rindu padamu...

Semoga kita dapat bertemu di Akhirat kelak...

Saturday, 11 January 2014

Alfafa Promo January 2014

Wow.. Alfafa promo mmg org tak lepaskan peluang tu...kenapa? Banyak nau manfaat dia...

Nak buang toksin
Nak banyakkan susu
Nak kurus
Nak apa lagi...semua boleh sebab tu digelar Raja Tumbuhan...

Berminat..jom roger I k...
016 9622653

Sue


Posted via Blogaway